tisdag 6 oktober 2015

Inför Prov inom Mat, måltider och hälsa

http://ts1.mm.bing.net/th?&id=HN.608050331557300915&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0
Prov – Mat, måltider och hälsa
Kunskapskrav från Lgr 11
E
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov
C
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov
A
Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov


Provets innehåll:
Randig Hkk-bok sidan 14-27 samt på bloggen under etikett “inför prov ht 2015”


Enkla resonemang
Utvecklade resonemang
Välutvecklade resonemang
Våra sex näringsämnen
Namnge
Uppgifter i kroppen



Energi
Energibehovet varierar



Tallriksmodellen
De tre olika modellerna



Matcirkeln
7 olika grupper med olika näringsinnehåll



Märkning av livsmedel
KRAV
Rättvisemärket



Hälsosamma val
Dagens måltider
Jämförelser t.ex.
kokt potatis – chips



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar