Prov – Mat, måltider och hälsa
Kunskapskrav från Lgr 11
Kunskapskrav från Lgr 11
E
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov
|
C
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov
|
A
Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur varierade och balanserade måltider kan sättas samman och anpassas till individuella behov
|
Provets innehåll:
Randig Hkk-bok sidan 14-27 samt på bloggen under etikett “inför prov ht 2015”
Randig Hkk-bok sidan 14-27 samt på bloggen under etikett “inför prov ht 2015”
Enkla resonemang
|
Utvecklade resonemang
|
Välutvecklade resonemang
| |
Våra sex näringsämnen
Namnge
Uppgifter i kroppen
| |||
Energi
Energibehovet varierar
| |||
Tallriksmodellen
De tre olika modellerna
| |||
Matcirkeln
7 olika grupper med olika näringsinnehåll
| |||
Märkning av livsmedel
KRAV
Rättvisemärket
| |||
Hälsosamma val
Dagens måltider
Jämförelser t.ex.
kokt potatis – chips |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar