onsdag 30 september 2015

Hållbar utveckling, åk 8

Denna vecka arbetar vi med hållbar utveckling.
Vi tittar i boken hur man planerar sitt arbete och hur man arbetar på ett hygieniskt sätt.

Vi tittar även på hur mycket sopor som slängs och hur vi kan undvika detta. Mer om detta kan du läsa på Släng inte maten
Bild från släng inte matens hemsida

Efter detta lagar vi äppelkräm på trädgårdsäpplen från Hjo, närodlat, säsong och vi tar tillvara på det som finns hemma. ¨

HÅLLBAR UTVECKLING – SOPOR
Minns du frågor sidan 90-97, skriv svar i skrivboken,
Läxa om inte klara
  1. Nämn minst fyra saker vi ska tänka på ur miljösynpunkt
    innan vi köper en vara.
  2. Hur kan du hjälpa till att minska pappersslöseriet?         
Ge minst fyra exempel.
  1. Vad menas med källsortering?
  2. Om du vill äta ”smart” vad ska du då tänka på?
  3. Vad menas med närproducerat?
  4. Varför bör vi dricka kranvatten istället för mineralvatten?
  5. Vad krävs för att få starta en kompost?
  6. Vad kan komposteras?
  7. Var ska följande avfall lämnas:
A.                                      Överbliven medicin?
B.                                      Förbrukade batterier?
C.                                      Hårda plastförpackningar?

Namnge följande symboler, s 97:


         



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar