Genomgång
näringsämnen, vad behöver vi dem till?
bild hämtad http://images.slideplayer.se/7/1880664/slides/slide_3.jpg |
Gå
igenom hur man slår upp i bak i boken om näringsämnen.
Viktigt
att gå igenom receptet och mjölkmängden!!!!
Mät
och anteckna hur mycket vätska ni använde så att vi kan jämföra om olika
råvaror kräver olik mängd…
Grupperna
lagar olika sorters potatismos.
-vanligt
-med
blomkål
-med
broccoli
-med
morot
Alla
smakar och gör en sensorisk bedömning av de olika sorterna och sedan kollar vi näringsinnehåll i de
olika moserna.
SENSORIK | Smak | Doft | Utseende | Mjölkmängd | |
Broccoli | sött, mycket smak av broccoli o potatis. Lite järnig smak. | Såg nyttig ut. Fräsch. | 1 ½ msk | smör | |
Morot | mycket peppar, inte så mycket morotsmak. Sött, | Pepprig doft | inte så inbjudande. | 2 msk | smör |
Blomkål | fräch smak, blomkålssmak. Smaka smör | unken doft | vanligt mos. | 2 msk | smör |
Potatis | potatis, salt, smör | doftlös | 3 msk | smör | |
Palsternacka | Väldigt söt, smakrikt | trevlig, krämig, inbjudande | ? | smör |
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar