Huvudrätt
Efterrätt
Receptet på efterrätten
PINOCCHIOTÅRTA
Receptet gäller för 12 bitar
Ingredienser
·
100 g Smör
·
1 1⁄2 dl strösocker
·
5 st äggulor
·
4 msk mjölk
·
2 dl vetemjöl
·
2 tsk bakpulver
Maräng:
·
5 st äggvitor
·
2 1⁄2 dl strösocker
·
Fyllning:
·
3 dl vispgrädde
·
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst.
Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner
det i smeten.
Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast
skum. Vispa ner resten av sockret.
Bred ut smeten till botten i en långpanna med
bakplåtspapper, 30x40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda
i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa
grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar