torsdag 29 januari 2015

Arbetsområde mejeriprodukter tre tillfällen

Under tre veckor har vi arbetat med mejeriprodukter.
Första tillfället gjorde vi ett studiebesök på vårt lokala mejeri. Vi fick titta på hur processen går till hela vägen.

Andra gången tittade vi i reklamblad och klippte ut alla mejeriprodukter som vi kunde hitta, dessa klistrade vi upp på stora planscher. Men varför annonserar man inte om vanlig mjölk? 

Tredje tillfället tillverkade vi eget smör, av grädde o smör. 
Först vispade vi grädde med elvispen
När vätskan kom fram så hällde vi över i en trådsil

Sen tvättade vi vårt smör.

Slutligen kryddade vi med lite salt innan vi smörade knäckebröd. Jättegott tyckte alla elever, smakar ju vanligt smör;)

Sen tittade vi på en film om att göra margarin, vad är alla ingredienser i margarin och varför gör man så?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar