måndag 14 december 2015

Julbord för åk 8

I kursplanen för ämnet HKK står bland annat i det centrala innehållet: 

Mat, måltider och hälsa
·         Planering och organisering av arbetet vid matlagning och andra uppgifter i hemmet.
·         Hur man kan arrangera måltider och måltidens betydelse för gemenskap och välbefinnande.
Miljö och livsstil
·         Aktuella samhällsfrågor som rör privatekonomi, mat och hälsa.
·         Olika mattraditioner, deras ursprung och betydelse.

Därför ska vi idag tillaga en julbuffé tillsammans. 
Varje kök får en uppgift som ni ansvarar för och som ni sedan ska bjuda övriga grupper på. 


Vi tillagar:
Köttbullar dubbel sats (recept i HKK boken)
Potatisgratäng dubbel sats (recept i HKK boken)
Ägghalvor (majonnäs, rödlök, dill)
Cole slaw, prinskorv, skinka
Rödbetssallad
Jullimpa och knäckebröd samt smörskålar
Dukning (pepparkakor, lingondricka)

Viktigt att tänka på att hjälpas åt! Blir din grupp klar, hjälp de andra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar